Noi detalii despre încă nelansatul ceas inteligent Apple Watch

01.10.2014
Noi detalii despre încă nelansatul ceas inteligent Apple Watch

Apple a anunţat primul lor accesoriu inteligent acum aproape o lună, însă compania nu a dezvăluit prea multe dintre detaliile viitorului ceas inteligent Watch. Noul produs a fost prezentat în cadrul unui eveniment monden care a avut loc la Paris, şi cu această ocazie au ieşit la iveală câteva informaţii adiţionale.

Deşi partea hardware a viitorului ceas, care va fi lansat undeva la începutul anului viitor, pare a fi finalizată, nu acelaşi lucru se poate spune despre componenta software. Conform unor informaţii neconfirmate, Apple încă optimizează performanţele micro-platformei software din Watch, compania încercând să mărească deloc impresionanta autonomie estimată de o zi.

La fel ca alte modele de ceasuri inteligente prezente acum pe piaţă, Apple Watch va fi legat direct cu o aplicaţia software dedicată care va rula pe terminalele iPhone. Aceasta va fi utilizată nu doar pentru instalarea de aplicaţii noi, micul ecran oferit de Watch nefiind prea bine optimizat pentru astfel de activităţi, dar va degreva şi o parte din activităţile de procesare a datelor pentru a conserva bateria ceasului.

În mod curios, se pare că ecranul Watch va fi mai mic decât cel prezentat în filmul promoţional original. Compania a plasat pe YouTube un film actualizat care arată că Watch va avea un ecran cu dimensiuni uşor reduse, acestea fiind însă similare celor remarcat în imaginile prezentate de la bun început pe site.

În acest moment, Apple nu a lansat nici măcar platforma software necesară pentru dezvoltarea aplicaţiilor care vor funcţiona pe Watch. Pentru început, Apple va permite dezolatorilor doar să trimită notificări şi ecrane informative către Watch, dezvoltarea unor aplicaţii native complete urmând să fie posibilă undeva către sfârşitul anului viitor.

Această primă versiune a platformei de dezvoltare software este aşteptată însă în viitorul apropiat, Apple testând deja trei subversiuni pentru platforma software curentă. iOS nu a mai beneficiat de trei subversiuni majore într-un singur an din perioada 2010-2011, ceea ce ne spune că Apple pregăteşte o serie de schimbări importante.   

Urmărește Go4IT.ro pe Google News