Ochelarii inteligenţi Sony SmartEyeglass vor fi disponibili începând cu primăvara lui 2015

Ochelarii inteligenţi Sony SmartEyeglass vor fi disponibili începând cu primăvara lui 2015

La începutul acestui an, Sony a prezentat conceptul unor ochelari inteligenţi cu care compania va intenţiona să concureze celebrul produs Glass de la Google, însă în intervalul de timp care a trecut de atunci nu am mai auzit nimic nou. Într-un final, compania a anunţat că instrumentele de dezvoltare software au fost finalizate, produsul final urmând să fie lansat la sfârşitul lunii martie a anului viitor.

Ochelarii SmartEyeglass proiectaţi de Sony folosesc lentile în care sunt amplasate ecranele monocrome cu o luminozitate de 1000 nits care afişează informaţiile utile, un set de senzori complet (giroscop, accelerometru, magnetometru şi de luminozitate), conectivitate Bluetooth 3.0 şi Wi-Fi b/g/n, o cameră foto cu senzor de 3 MP şi un controller separat care oferă o baterie externă şi butoane pentru control.

Mai puţin elegant decât produsul Glass de la Google, Sony SmartEyeglass nu este însă decât un prototip în acest moment, iar lansarea ne-ar putea pune în faţă cu un produs diferit cu un design superior.

La fel ca Glass, ochelarii nu funcţionează de sine-stătător, aceştia necesitând conectarea la un smartphone Android prin intermediul conexiunilor Wi-Fi sau Bluetooth. Spre deosebire de produsul Google, SmartEyeglass foloseşte un alt mod de afişare, ecranele stereoscopice fiind implementate direct în lentilă şi afişând informaţiile cu o singură culoare.

Sony a anunţat că instrumentele de dezvoltare software au fost finalizate, dezvoltatorii interesaţi urmând să aibă la dispoziţie şi echipamentele hardware undeva la sfârşitul lunii martie 2015.

Compania Sony a anunţat acum două zile că divizia sa de telefoane mobile se va confrunta cu pierderi mai mari decât cele anticipate, aceasta urmând să treacă prin restructurări şi să se concentreze pe viitor doar pe modelele din clasa superioară. Cum compania abia a anunţat programul dezvoltării SmartEyeglass, putem presupune că ochelarii inteligenţi fac parte din această categorie de produse şi mai au totuşi un viitor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News