Ochelarii Samsung Gear Glass ar putea vedea lumina zilei în primăvara anului viitor

Ochelarii Samsung Gear Glass ar putea vedea lumina zilei în primăvara anului viitor

Samsung a făcut primul pas pe tărâmul accesoriilor inteligente cu ceasul Galaxy Gear însă, după cum compania a afirmat în momentul lansării acestuia, nu intenţionează să  se oprească aici şi va lansa şi alte produse de acest fel. După versiunea 2.0 a ceasului Galaxy Gear, bursa zvonurilor a scos la iveală şi posibilitatea lansării unor ochelari inteligenţi.

Sursa acestui zvon este Eldar Murtazin, fondatorul mobile-review.com şi un cunoscut editor, analist şi, din când în când, şi furnizor de informaţii neoficiale. Conform succintei declaraţii făcute pe Twitter, Samsung intenţionează să lanseze ochelarii săi inteligenţi undeva în luna aprilie sau mai a anului viitor, aceştia urmând să poarte previzibila denumire Gear Glass.

În acest moment nu există nici un fel de detalii suplimentare despre produs, însă direcţia către Samsung s-ar putea orienta este evidentă, viitorii ochelari Gear Glass urmând să fie un ecran secundar pentru telefoanele sale Android, la fel ca ceasul Galaxy Gear.  Compania deja a dezvoltat un procesor Exynos cu un singur nucleu pentru ceasul sau inteligent, iar ecranele sale OLED asigură un consum energetic suficient de mic pentru a permite implementarea unui panou cu rezoluţie scăzută pentru afişarea informaţiilor dorite.

Tot ce putem spera este că Gear Glass va fi mai puţin butucănos şi va oferi o autonomie mai bună decât ceasul Galaxy Gear, urmând să aibă totodată şi un preţ mai puţin piperat decât ochelarii Google Glass, pe urmele cărora va merge.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News