OPPO O-Free: răspunsul chinezilor la căştile AirPods de la Apple

02.07.2018
OPPO O-Free: răspunsul chinezilor la căştile AirPods de la Apple

OPPO ne-a uimit pe toţi cu noul său model Find X, un smartphone premium cu design de milioane, care a reuşit să întreacă orice au realizat producătorii de top în ultimii câţiva ani. Se pare însă că ambiţiile companiei nu se opresc aici. Pe lângă Find X, OPPO pregăteşte şi o pereche de căşti wireless numită O-Fee, care va intra în concurenţă directă cu AirPods de la Apple şi modelele similare ale altor companii. Avantajul Oppo va fi însă preţul.

Căştile O-Free nu sunt ceva tocmai nemaivăzut. Avem căşti „true wireless” pe piaţă de mai multă vreme, Apple pregătind deja modele noi, cu funcţii îmbunătăţite. Ce separă modelul OPPO de restul modelelor este însă un nou chipset de la Qualcomm: QCC3026. Acesta va asigura un consum de energie cu 50% mai mic, în timp ce oferă o performanţă similară cu modelele precedente.

Astfel, redarea de conţinut audio la calitate înaltă prin standardul aptX Bluetooth nu dispare, în timp ce autonomia căştilor creşte la 4 ore pentru fiecare cască. Cutia în care căştile pot fi stocate oferă încă două încărcări complete pentru acestea, asigurând în total 12 ore de utilizare la o singură încărcare.

Tot chipset-ul QCC3026 asigură şi preţul scăzut de numai 699 yuan în China, adică în jur de 110 dolari americani. Căştile O-Free sunt doar primele care beneficiază de acesta, însă până la finalul anului, Qualcomm susţine că vom vedea alternative şi de la alţi producători. Compania speră ca noul chipset să ofere producătorilor posibilitatea de a integra căşti wireless în pachetul telefoanelor, pentru a înlocui clasicele căşti cu fir de până acum.

O-Free vor fi livrate în pachetul variantei Lamborghini Edition a lui Find X într-o culoare „carbon”, inspirată de design-ul telefonului. Cei care vor cumpăra Find X în versiunea „normală” vor putea cumpăra căştile separat, în variante cu accente roşii sau albastre, care să se potrivească cu design-ul telefonului. Lansarea căştilor O-Free de la OPPO este aşteptată în luna august, când va ajunge în magazine şi telefonul Find X.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult