Pebble pregăteşte anunţul unui ceas inteligent cu ecran color

23.02.2015
Pebble pregăteşte anunţul unui ceas inteligent cu ecran color

Seria de smartwatch-uri Pebble a avut parte de un succes moderat şi este privită de mulţi ca o gamă de produse superioară noilor dispozitive cu Android Wear. Se pare că dezvoltatorul independent de hardware va aduce pe piaţă un nou model îmbunătăţit, de data aceasta cu ecran color. Deşi încă nu a fost făcut un anunţ oficial, informaţiile au scăpat deja pe internet. Anunţul oficial este aşteptat mâine, 24 februarie, alături de detalii complete.

Până când vom primi informaţiile de la sursă, avem la îndemână o imagine extrasă chiar de pe site-ul oficial al companiei, cât şi câteva sugestii despre capabilităţile noului dispozitiv. Se pare că display-ul va afişa culori pe un suport asemănător cu display-urile e-ink deja existente. Acest lucru sugerează că durata de utilizare a dispozitivului la o singură încărcare va fi lungă. Având în vedere că ceasurile Pebble disponibile în acest moment pe piaţă pot rezista şi la şapte zile de utilizare, este posibil ca noul ceas să ofere performanţă asemănătoare.

Noul Pebble color pare să fie puţin mai mare decât predecesorii săi, însă va integra tot hardware-ul într-un design mai subţire. Display-ul va fi mai luminos, însă nu va oferi interacţiune prin intermediul atingerilor. Interacţiunea cu meniurile şi notificările se va face prin intermediul butoanelor, cât şi prin comenzi vocale prin intermediul noului microfon integrat. Pebble pare să realizeze şi un nou sistem de operare pentru noul său ceas, cu ajutor de la foşti membri ai echipei care a dezvoltat WebOS. Accentul va fi pus pe notificări şi alerte mai eficiente.

Informaţiile disponibile în acest moment sugerează că o nouă campanie va fi pornită pe Kickstarter pentru a finanţa producţia noului Pebble. Preţul vehiculat în acest moment este de 199 de dolari. Conform site-ului oficial al companiei, informaţiile vor fi dezvăluite mâine, când un cronometru va ajunge la zero. Întrucât piaţa ceasurilor inteligente este încă într-un stadiu incipient, Pebble are în acest moment avantajul, ajungând deja la o versiune mai avansată a conceptului său original. În acelaşi timp, compania pare să se concentreze pe factorii care diferenţiază produsele sale de concurenţă: alege durata de viaţă a bateriei şi compatibilitatea cu mai multe tipuri de dispozitive în defavoarea ecranelor tactile şi a funcţiilor integrate în sistemele de operare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult