Philips şi Harman au anunţat căşti cu conectivitate Apple Lightning şi atenuare activă a zgomotului de fond

08.01.2015
Philips şi Harman au anunţat căşti cu conectivitate Apple Lightning şi atenuare activă a zgomotului de fond

În cadrul IFA Berlin 2014, Philips a lansat primele căşti cu conectivitate Lightning care nu aveau nevoie de o sursă externă de alimentare, compania punând astfel la treabă conectorul Apple şi funcţia sa audio digitală. După doar patru luni, Philips recidivează cu un model similar care oferă şi atenuarea activă a zgomotului de fundal, iar cei de Harman au anunţat implementarea unor funcţii similare într-un model sportiv care plusează însă şi cu compatibilitate MicroUSB.

Căştile Philips Fidelio NC1L seamănă cu modelul Fidelio M2L, care a fost lansat în toamna anului trecut, şi folosesc tot un etaj audio de înaltă fidelitate cu decodare 24bit/48KHz. La fel ca modelul anterior, căştile Philips nu au nevoie de o sursa separată de energie deoarece folosesc alimentarea oferită de conectorul Apple Lightning, însă de data aceasta Philips a folosit această sursă de putere şi pentru alimentarea unui sistem de atenuare activă a sunetului de fundal.

Folosind un ansamblu de patru microfoane, căştile preiau sunetul ambiental, îl procesează şi îl elimină prin atenuarea de fază, oferind astfel o audiţie superioară în mediile zgomotoase. Amplificatorul dedicat şi sistemul de atenuare activă a zgomotului de fază vor afecta negativ autonomia terminalului la care sunt conectate, însă cei care urmăresc o audiţie cât mai bună probabil că vor accepta compromisul.

Compania Harman a anunţat şi ea modelul de căşti JBL Reflect Aware, acestea oferind tot conectivitate Lightning dublată de un sistem activ pentru atenuarea zgomotului. Căştile Harman au însă un design sportiv cu incinte intra-auriculare şi sunt dedicate amatorilor de mişcare, compania ţinând cont de acest aspect şi oferind posibilitatea ajustării eficienţei atenuării pentru a permite păstrarea unui zgomot de fond util în mediile mai periculoase, cum ar fi de pildă strada.

Spre deosebire de modelul Philips, căştile Harman JBL Reflect Aware sunt compatibile şi cu telefoanele Android deoarece pot folosi conectorii MicroUSB pentru sursele audio şi de alimentare.

Căştile Philips Fidelio NC1L şi Harman JBL Reflect Aware vor ajunge pe piaţă la preţuri de 299, respectiv 149 de dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News