PowerVR GX5300, cel mai mic procesor grafic din lume vizează accesoriile inteligente

18.07.2014
PowerVR GX5300, cel mai mic procesor grafic din lume vizează accesoriile inteligente

Accesoriile inteligente necesită platforme hardware cu dimensiuni mai mici şi eficienţa energetică mai bună, însă producătorii consacraţi de hardware pentru terminalele mobile nu au întotdeauna astfel de soluţii în portofoliu. Pentru cei care intenţionează să construiască procesoare compacte pentru această gamă nouă de produse, Imagination Technologies, producătorul celebrelor soluţii PowerVR, a anunţat lansarea celui mai mic procesor grafic compatibil Android din lume.

Producătorii de accesorii precum Google, Samsung sau LG au apelat până acum la procesoarele pentru terminale mobile din familiile OMAP, Exynos sau Snapdragon, eventual la versiuni uşor modificate ale acestora, în timp ce Sony sau Qualcomm au preferat platforma cu putere scăzută de calcul ARM Cortex M3. Pentru cei nemulţumiţi de eficienţa scăzută a primelor tipuri de produse sau puterea foarte redusă a celor din urmă, Imagination Technologies încearcă să ofere o soluţie de compromis care să ofere un nucleu grafic puternic într-un pachet extrem de compact.

Făcând parte din seria a cincea (SGX) de procesoare grafice de la Imagination Technologies, noul PowerVR GX5300 oferă o unitate de procesare grafică cu suport integral OpenGL ES 2.0 într-un pachet cu o suprafaţă de numai 0,55 milimetri pătraţi. Compatibil cu platformele Android şi Android Wear, noul produs poate susţine ecrane cu rezoluţie HD, fiind astfel mai mult decât suficient pentru motorizarea micilor ecrane implementate pe ceasurile inteligente.

Noua unitate de procesare grafică este fabricată într-un proces tehnologic pe 28 de nanometri, funcţionează la o frecvenţă de 250 MHz şi are o eficienţă energetică foarte bună, cel puţin aceasta fiind declaraţia producătorului. Soluţia PowerVR GX5300 poate fi împerecheată cu procesoarele MIPS M5100 sau M5150 pentru realizarea unei platforme integrate compacte pentru ceasuri, produse de automatizare casnică şi alte produse inteligente compacte.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News