Puma a prezentat un robot care arată ca o cutie de pantofi şi îi ajută pe atleţi să se antreneze

02.05.2016
Puma a prezentat un robot care arată ca o cutie de pantofi şi îi ajută pe atleţi să se antreneze
BeatBot este un robot, dezvoltat de Puma în parteneriat cu agenţia de publicitate J. Walter Thompson şi trei studenţi de la MIT, care îi poate ajuta pe atleţii profesionişti să se antreneze. 
 
Citeşte şi: Acest şarpe robot poate inspecta şi repara echipamente subacvatice
 
Dispozitivul este autonom, dispune de o serie de becuri LED şi de două camere GoPro, iar designul este asemănător cu cel al cutii de pantofi sport Puma. 
 
 
BeatBot dispune de senzori care îi permit să aleagă cel mai bun traseu pe o pistă şi este gândit să le ofere atleţilor un obiect fizic împotriva căruia să concureze.
 
Robotul poate fi setat, prin intermediul unei aplicaţii, astfel încât să alerge cu viteza lui Usain Bolt, de exemplu. Sportivul din Jamaica a atins un record mondial de viteză de 44,64 km/h în 2009. 
 
Potrivit Puma, BeatBot nu va fi disponibil pentru consumatori în viitorul apropiat. Robotul este pus doar la dispoziţia atleţilor sponsorizaţi de companie. 
 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult