Reserve Strap promite 48 de ore de utilizare pentru Apple Watch

26.06.2015
Reserve Strap promite 48 de ore de utilizare pentru Apple Watch

Apple Watch are parte de un succes mult mai mare decât alte dispozitive din această categorie, însă autonomia nu este motivul pentru care este atât de bine vândut. Apple a recunoscut la lansare că acumulatorul va putea ţine ceasul pornit doar o singură zi de lucru, lucru echivalent aparent cu aproximativ 18 ore. Astfel, lansarea de accesorii care să includă baterii mai puternice era inevitabilă, iar soluţia Reserve Strap pare să fie cea mai interesantă în acest moment.

Ceasul Apple se încarcă exclusiv folosind cablul magnetic inclus în pachet, însă dezvoltatorii de hardware au descoperit că port-ul de service ascuns sub suprafeţele de prindere a curelei poate de asemenea să încarce dispozitivul. Deşi Apple nu încureajează producătorii să folosească acest conector, Reserve Strap face exact acest lucru, prelungind durata de utilizare a ceasului cu 30 de ore. Practic, accesoriul înlocuieşte cureaua Apple cu una care integrează acumulatori mult mai puternici decât cei incluşi în ceas.

Conform specificaţiilor oficiale, Reserve Strap va oferi utilizare totală de 48 de ore pentru Apple Watch. Cureaua este realizată dintr-un silicon special, care să reziste în timp şi va veni în trei culori: alb, negru şi gri. Conectorii de curea sunt realizaţi conform standardelor Apple, iar utilizarea sa nu va duce la pierderea garanţiei. Încărcarea se face printr-un port micro-USB şi există chiar şi un indicator de energie cu LED-uri pe margine. Din păcate însă, preţul lui Reserve Strap continuă tradiţia Apple Watch, fiind foarte piperat. Cei care vor să îşi prelungească durata de utilizare a ceasului vor trebui să scoată din buzunar încă 250 de dolari. Cureaua cu acumulatori va ajunge pe piaţă în luna noiembrie şi vor exista versiuni compatibile cu ambele modele Apple Watch (38 şi 42mm).

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult