SanDisk a lansat un card microSDXC de 200GB, stabilind un nou record pentru formatul microSD

03.03.2015
SanDisk a lansat un card microSDXC de 200GB, stabilind un nou record pentru formatul microSD

În urmă cu ceva timp, Samung anunţa triumfal primele chip-uri de memorie memorie NAND Flash cu o capacitate de 128GB, destinate noii generaţii de tablete şi smartphone. Acceptând provocarea, SanDisk a dublat capacitatea de stocare, însă pentru formatul microSD, permiţând utilizatorilor să suplimenteze cu până la 200GB capacitatea de stocare a dispozitivelor mobile pe care deja le deţin.

Cu nume complet SanDisk 200GB Ultra microSDXC UHS-I Premium Edition, noile memorii înghesuie echivalentul a patru discuri Blu-ray dual-layer în formatul unui card microSD, ce-i drept utilizabil numai cu anumite dispozitive compatibile cu specificaţiile UHS-I. Disponibil pentru scriere la viteze de până la 90 MB/s, noul card de memorie poate fi folosit fără probleme pentru filmări la rezoluţie 4K, la această viteză întreaga capacitate de 200GB fiind epuizată după numai 35 minute.

SanDisk 200GB Ultra microSDXC UHS-I Premium Edition

Conceput special pentru folosirea cu tablete şi telefoane bazate pe Android,  card-ul de memorie este oferit împreună cu aplicaţia Memory Zone, care ar trebui să rezolve problemele de compatibilitate pentru dispozitivele care în mod normal nu acceptă card-uri microSD cu o capacitate mai mare de 64GB.

Oferit cu garanţie de 10 ani, noul card de memorie vine cu un cost de 2 dolari per GB, tradus într-un preţ final de 400 dolari. Spre comparaţie, preţul unui card de memorie microSDHC de 128GB porneşte de la 100 dolari.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult