SD Association anunţă o nouă clasă de performanţă pentru carduri de memorie SD

23.11.2016

SD Association, grupul responsabil cu standardizarea cardurilor de memorie SD, anunţă introducerea unei noi clase se performanţă reflectând nivelul de compatibilitate cu aplicaţiile pentru mobil.

Parte din noul standard SD Specification 5.1, indicativul App Performance urmat de o cifră va asigura utilizatorii privind compatibilitatea aplicaţiile de mobil şi obţinerea unui nivel de performanţă adecvat.

Spre exemplu, cardurile de memorie certificate App Performance Class 1 (sau A1) trebuie să suporte cel puţin 1500 operaţii pe secundă (IOPS) la solicitările pentru citire a datelor şi 500 IOPS la cele de scriere, respectiv să ofere viteze de transfer susţinute de 10MB/s la scrierea şi citirea datelor.

Cardurile de memorie certificate App Performance Class 1 sau superioare vor putea fi folosite în continuare pentru păstrarea colecţiilor de poze şi melodii, indicativul suplimentar atestând doar că sunt suficient de rapide şi pentru folosirea cu aplicaţiile instalate pe telefonul sau tableta cu Android.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult