Simbioza telefonului mobil cu ceasul de la mână

05.12.2006
Simbioza telefonului mobil cu ceasul de la mână

Trăieşti în România, deci ai cu siguranţă telefon mobil. Acesta sună şi e în buzunar, cam greu sa îl scoţi, fie îl ţii în geantă şi nu îl auzi. Atunci ce faci? Oricare ar fi situaţia poate că nu vrei să răspunzi decât anumitor persoane şi vrei totuşi să afli cine te sună, Fossil de ajută. Asta doar în cazul în care deţii un telefon mobil cu capacităţi de cumunicare bluetooth.

 

Cu ceasul la ureche

Pentru cei ce care încă nu ştiu, deşi mă îndoiesc, Fossil este o marcă de ceasuri recunoscută la nivel mondial, nu se apropie de renumele celei Cartier, dar nici modele de 10 lei bucata nu produc. Ultima creaţie în materie de ceasuri high tech o reprezintă modelul denumit sugestiv Bluetooth. Acesta se conectează la telefonul tău mobil, nu singur, ci ajutat de tine în primă fază, şi îţi arată pe un mic ecran OLED cine te sună. Alerta se face prin vibraţii şi este cam imposibil să nu îl simţi avându-l la încheietura mâinii.

Fossil bluetooth

Alături de afişarea apelantului te mai atenţionează şi atunci când primeşti un mesaj text. De asemenea, poţi opri volumul soneriei telefonului sau poţi da ton de ocupat celui care te sună. Nu există însă posibilitatea şi de a răspunde de la ceas în cazul în care se foloseşte un echipament hands-free.

 

În rest, un simplu ceas

Lăsând la o parte facilitatea explicată mai sus, Fossil Bluetooth este un ceas cu un design plăcut, nu extravagant, care nu trădează prestigiul mărcii. Ca mai toate firmele care se respectă Fossil foloseşte materiale de construcţie renumite în acest domeniu: curea din oţel inoxidabil şi geam din cristal foarte rezistent la zgârieturi, iar ca o completare, rezistă până la 3 atmosfere, deci poţi face scufundări în linişte, acolo unde nici telefonul nu sună.

Există însă şi reversul medaliei. În acest caz este afectată autonomia, doar 7 zile de funcţionare după care necesită reîncărcare. Se simte astfel prezenţa modulului bluetooth, mare consumator de energie şi în cazul telefonelor mobile, chiar şi al notebook-urilor. Fossil livrează un încărcător de 5 V de la priză, iar ceasul poate fi reîncărcat şi de la un port USB al calculatorului.

Specificaţiile precizează că ceasul este compatibil cu telefoanele Sony Ericsson de ultimă generaţie. Nu se ştie încă dacă vor fi suportate şi alte mărci. Din pacate pentru doamne, modelul există doar în colecţia pentru bărbaţi, să fie oare un semn că doar ei sunt pasionaţi de echipamente high tech? Personal nu cred asta.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News