Snapdragon Wear 2100: un chipset dedicat accesoriilor inteligente

12.02.2016
Snapdragon Wear 2100: un chipset dedicat accesoriilor inteligente

Snapdragon a anunţat un nou chipset pentru dispozitive mobile, care este realizat în special pentru integrarea în produse din categoria „wearables”. Acesta se numeşte Snapdragon Wear 2100 şi doreşte să stabilească standardul pentru procesoarele noilor smartwatch-uri, oferind eficienţă mai mare şi dimensiuni reduse, la un nivel de performanţă ridicat faţă de ceea ce se găseşte în ceasurile de pe piaţă. Integrarea noului Snapdragon Wear 2100 ar putea aduce de la sine dispozitive cu design mai compact şi durată de utilizare prelungită.

Conform Qualcomm, noul Snapdragon Wear este cu 30% mai mic decât Snapdragon 400, chipsetul adoptat de majoritatea producătorilor de ceasuri Android Wear. Acesta foloseşte de asemenea cu 25% mai puţină energie electrică. Companiile care vor adopta acest chipset vor putea să realizeze modele de ceasuri mai mici, care să ofere durată de utilizare ridicată, mulţi posibili utilizatori de dispozitive smartwatch fiind dezamăgiţi de dimensiunile şi greutatea produselor deja existente.

Snapdragon Wear 2100 va fi livrat atât în versiune WiFi, cât şi 3G sau LTE, iar senzorii integraţi vor consuma mai puţină energie şi vor oferi acurateţe mai mare. Se pare însă că nu vom regăsi acest procesor doar în dispozitivele de purtat la mână. Acesta este destul de capabil pentru a rula chiar şi versiunea completă de Android, putând fi integrat în alte tipuri de dispozitive inteligente, precum sisteme Internet of Things sau accesorii similare cu Google Glass.

Companiile producătoarea de hardware pot deja comanda astfel de cipuri, LG anunţând deja că lucrează la noi dispozitive smartwatch bazate pe acesta. Se pare că primele produse Snapdragon Wear 2100 vor ajunge pe piaţă abia în a doua jumătate a acestui an, însă este posibil să vedem câteva prototipuri în cadrul Mobile World Congress 2016, care are loc la sfârşitul lunii februarie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult