Sony lansează stick-uri USB Type-C

28.01.2016
Sony lansează stick-uri USB Type-C

USB Type-C pătrunde cu paşi repezi în vieţile noastre. Deşi în 2015 doar câteva dispozitive mobile au implementat noul standard de conectare, 2016 va fi probabil momentul în care acesta va fi adoptat de către toţi producătorii de hardware, pentru o plajă mai largă de dispozitive. Sony este una dintre primele companii care anunţă seria de stick-uri portabile de stocare CA1, care vin cu mufă USB Type-C şi suport pentru standardul USB 3.1.

Noile stick-uri de USB din seria CA1 oferă spaţiu de până la 64 GB şi viteze de scriere de maximum 130 MB/s. Acestea sunt construite din materiale de calitate, metalul fiind predominant, iar faptul că folosesc mufa Type-C oferă posibilitatea de a adopta un design minimalist. Sony recomandă acest stick pentru stocarea de fişiere multimedia precum fotografii, fişiere video sau audio, indiferent de platforma preferată. Câteva dintre scenariile prezentate sunt transferul de date între smartphone-uri Android şi computere cu Windows, Mac OS X sau Chrome OS.

Faptul că Sony sugerează că stick-ul său funcţionează cu smartphone-uri Android ar putea însemna că următoarea generaţie de smartphone-uri a companiei va veni cu un astfel de port inclus. Acest lucru ar putea asigura transfer de date mai rapid, posibilitatea de a reda imaginile de pe smartphone pe un display extern şi de a îl încărca în acelaşi timp. Având în vedere că cel mai recent smartphone de top al companiei, Xperia Z5 Premium integrează un display 4K, nu ar fi ieşit din comun să vedem redarea filmelor în 4K pe un televizor ca una din funcţiile promovate puternic pentru generaţia următoare.

Stick-urile Sony USB-CA1 vor fi lansate în Romania în luna februarie şi vor fi disponibile în variante de 16, 32 şi 64 GB.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult