Tag Heuer Connected: primul smartwatch Android Wear de lux

10.11.2015

Până în prezent, brandurile faimoase de ceasuri au stat departe de smartwatch-uri. Unele companii au preferat să realizese parteneriate cu alte companii, precum Hermes care realizează accesorii pentru Apple Watch, iar altele au preferat să integreze hardware inteligent în ceasurile clasice. Tag Heuer, celebra companie elveţiană, a mers însă mai departe şi a realizat propriul său ceas inteligent cu Android Wear, care pare a fi o alternativă mai ieftină la varianta de lux „Edition” a lui Apple Watch.

Ceasul poartă numele de Tag Heuer Connected şi costă 1.500 de dolari americani. Până în prezent, ceasurile cu Android Wear aveau preţuri de maximum 600-700 de dolari, însă atât hardware-ul, cât şi designul lui Connected sunt superioare modelelor mai vechi din toate punctele de vedere. Vorbim despre un smartwatch proiectat şi construit de o companie cu renume în realizarea de ceasuri, care nu face compromisuri în niciun departament.

Carcasa lui Tag Heuer Connected este realizată din titaniu de gradul 2, un material foarte puternic, care are o greutate considerabilă. Display-ul măsoară 46 mm în diametru şi foloseşte o peliculă antireflex, care va asigura performanţă ridicată în orice condiţii de iluminare, chiar şi când soarele bate direct în display. Acesta este protejat de safir, iar brăţările sunt realizate din cauciuc de diferite culori. Întregul dispozitiv este rezistent la apă şi praf, fiind încadrat în categoria IP67.

Hardware-ul include un procesor Intel Atom la 1,6 GHz, o premieră pe piaţa de dispozitive de purtat la mână, 1 GB memorie RAM şi 4 GB spaţiu de stocare. Display-ul afişează rezoluţia 360 x 360 pixeli, iar acumulatorul de 410 mAh ar trebui să asigure 25 de ore de funcţionare la o singură încărcare. Senzori de mişcare, microfon, un sistem de vibraţii şi un giroscop se ascund sub display, întregul dispozitiv cântărind doar 52 de grame. De asemenea, Tag Heuer vine cu o propunere interesantă pentru clienţi. Cei care cumpără ceasul inteligent, vor avea opţiunea după expirarea celor doi ani de garanţie să îl schimbe pe un ceas mecanic al companiei în schimbul sumei de 1.500 de dolari.

Sistemul de operare Android Wear instalat pe Tag Heuer Connected este versiunea 1.3 şi vine cu o interfaţă personalizată, cât şi ceasuri virtuale realizate de faimoasa companie. Notificările pot fi afişate în interiorul ceasului şi nu obligatoriu în partea de jos a display-ului, asemeni altor dispozitive cu Android Wear. Tag Heuer a realizat şi o aplicaţie care va instala actualizări şi noi elemente software atunci când sunt disponibile. Ceasul va putea fi conectat la orice dispozitiv care are instalat minim Android 4.3 sau iOS 8.2, funcţionalitatea pe telefoanele Apple fiind limitată momentan.

Ceasul este disponibil chiar acum şi poate fi comandat online în varianta cu brăţară neagră. Celelalte culori pot fi cumpărate exclusiv din magazinele fizice.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult