Viitoarea brăţară sportivă Microsoft va oferi un set bogat de senzori şi compatibilitate multiplatformă

03.07.2014
Viitoarea brăţară sportivă Microsoft va oferi un set bogat de senzori şi compatibilitate multiplatformă

Prima informaţie despre un posibil viitor ceas inteligent care va purta sigla Microsoft a apărut acum mai bine de un an, între timp ieşind la iveală şi alte informaţii, evident neconfirmate. Conform Winsupersite, viitorul produs Microsoft va fi într-adevăr un produs multiplatformă, însă acesta va fi mai degrabă o brăţară pentru fitness decât un ceas în adevăratul sens al cuvântului.

Conform surselor anonime citate de Paul Thurrott, viitorul accesoriu inteligent de la Microsoft va un design plat similar celui folosit de Samsung Gear Fit şi se va axa pe monitorizarea activităţilor sportive. Produsul, a cărui denumire nu este cunoscută încă, va încorpora un set consistent de nu mai puţin de unsprezece senzori şi va oferi posibilitatea înregistrării activităţii inimii, a numărului de paşi făcuţi, a temperaturii sau a caloriilor consumate.

Acesta va oferi un ecran, putând deci suplini şi funcţiile unui ceas, dar ecranul va fi orientat către interiorul încheieturii, aceasta fiind alegere de înţeles în cazul unui produs care este dedicat activităţilor sportive şi riscă să fie supus diverselor lovituri accidentale. La fel ca toate accesoriile inteligente deja existente, produsul se va sincroniza cu un telefon mobil şi va deveni o extensie a sistemelor de notificări sau a altor aplicaţii.

Vestea cea mai bună este confirmarea compatibilităţii multiplatformă. În timp ce produsele deja existente sau viitoare sunt limitate la o platformă software sau chiar la terminalele unui singur producător, brăţara de fitness Microsoft va fi compatibilă cu sistemele de operare Windows Phone, Android sau iOS şi va folosi o platformă de dezvoltare deschisă care va permite integrarea uşoară în aplicaţiile dedicate ale fiecărei platforme.

Conform Winsupersite, produsul Microsoft va fi anunţat undeva în cursul lunii octombrie şi va avea un preţ similar celui cerut de Samsung pentru brăţara Gear Fit, adică circa 200 de euro.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News