Vividdi Vibes – căşti Bluetooth performante, dar cu un preţ „piperat” [REVIEW]

30.04.2018
Vividdi Vibes - căşti Bluetooth performante, dar cu un preţ „piperat” [REVIEW]

Căştile Bluetooth se află acum la mare căutare, după ce mulţi producători de smartphone-uri au renunţat la jack-ul audio de 3,5 mm pe dispozitivele lor. Astfel, piaţa a fost inundată cu modele, atât de la producători cunoscuţi din industria accesoriilor şi echipamentelor audio, cât şi de la jucători noi. Marca românească Vividdi face parte din a doua categorie şi are, deocamdată, în portofoliu doar modelul de căşti on-ear Vibes, pe care am avut ocazia să îl testez.

 

PREZENTARE

 

Vividdi Vibes sunt realizate din materiale premium şi au un design elegant. Suportul pentru cap şi cupele sunt acoperite cu un material moale şi plăcut la atingere, care imită pielea.

 

Carcasele căştilor sunt realizate din aluminiu, iar pe cea din dreapta se găsesc toate butoanele şi elementele de conectivitate. Căştile sunt simplu de folosit deoarece au doar trei butoane fizice: + şi – pentru volum (apăsare scurtă) şi trecerea la altă melodie (apăsare lungă) şi un buton multifuncţional (are funcţie On/Off, permite conectarea prin Bluetooth şi acceptarea sau încheierea unui apel).

 

 

Tot pe casca din dreapta se găsesc slotul micro-USB de încărcare a acumulatorului, un LED pentru notificări şi microfonul pentru apeluri.

 

Între cupe şi căşti, pentru o izolare fonică foarte bună, se găseşte o „garnitură” din cauciuc moale.

 

Caracteristici tehnice principale:

 

Bluetooth: 4.1

 

Frecvenţe: 20-20.000 Hz

 

Impedanţă: 32 Ohm

 

Diametru difuzoare: 40 mm

 

Capacitate baterie: 250 mAh

 

Autonomie muzică: 14 ore

 

Greutate: 162 g

 

Apeluri telefonice: Da

 

PEFORMANŢĂ ŞI UTILIZARE

 

Căştile sunt comode şi destul de uşoare la cele 162 de grame pe care le au. Împerecherea cu smartphone-ul se face uşor, prin ţinerea apăsată a butonului multifuncţional. Când căştile sunt conectate, primeşti o alertă vocală. Acelaşi lucru se întâmplă şi atunci când le opreşti sau le porneşti.

 

Calitatea sunetului a fost, pentru mine, mult peste aşteptări. Nu cunoşteam acest brand, dar am fost plăcut surpins. Izolarea fonică este foarte bună, basul este bine definit şi suficient de puternic, iar sunetul este bogat, clar şi echilibrat. Şi în timpul apelurilor telefonice căştile s-au comportat foarte bine. Toţi cei cu care am vorbit mi-au spus că m-au auzit foarte clar. Revenind la izolarea fonică, cupele nu te protejează doar pe tine de zgomotele din jur, ci împiedică sunetul căştilor să iasă şi să îi deranjeze pe colegii de birou atunci când asculţi la volum mare. 

 

 

Nu am sesizat întârzieri atunci când am rulat video, aşa cum se întâmplă la alte modele de căşti wireless, şi nici scurte deconectări atunci când telefonul se află în buzunar.

 

Autonomia bateriei este, de asemenea, foarte bună. Nu am reuşit, pe timpul unei săptămâni în care am folosit căştile cel puţin o oră şi jumătate în fiecare zi, să le descarc complet. Potrivit producătorului, Vividdi Vibes oferă o autonomie de 14 ore pentru muzică. Bateria se încarcă complet, după ce a fost epuizată, în maxim două ore.

 

Din păcate, Vividdi Vibes nu par să ofere rezistenţă la praf şi apă şi nici nu dispun de jack audio universal pentru momentele în care utilizatorul rămâne fără baterie.

 

CONCLUZIE

 

E greu să nu recomanzi aceste căşti atunci când vine vorba de calitatea sunetului. Nu veţi fi dezamăgiţi de acest aspect. Totuşi, Vividdi Vibes au un preţ mare. Magazinele online cer între 400 şi 500 de lei pe aceste căşti. Personal nu aş îndrăzni să dau atât de mulţi bani (din considerente care ţin în primul rând de fiabilitate) pe o pereche de căşti de la o marcă puţin cunoscută, când pe piaţă există modele de la producători consacraţi care costă la fel sau chiar mai puţin. Exemple sunt Plantronics BackBeat GO 600 sau Audio-Technica SonicFuel ATH-AR3BT, care oferă şi posibilitatea conectării cu fir. Un alt model pe care îl apreciez şi are un preţ similar este Urbanears Plattan ADV Wireless.

 

Părţi pozitive

Calitate foarte bună a sunetului
Design elegant, bazat pe materiale premium
Autonomie bună a bateriei

Părţi negative

Preţ ridicat
Nu dispun de jack audio de 3,5 mm

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult