VOYO Mini PC Review

VOYO Mini PC Review
Prezentare

Deghizat în media player 4K, VOYO Mini PC este de fapt un PC complet funcţional cu sistem Windows 8.1, potrivit pentru navigare web, verificarea conturilor email, a actualizărilor din reţele de socializare şi chiar activităţi de birou. Pentru acest rol ne putem baza pe suita Microsoft Office 365, la care primim abonament gratuit pe 1 an cu 1TB spaţiu de stocare bonus în contul One Drive.

VOYO Mini PC

Nu mai mare decât o carcasă pentru CD, elegant şi complet silenţios, VOYO Mini PC se conectează la reţeaua wireless N pentru acces la internet, respectiv monitor/televizor LCD folosind conexiune HDMI. Interfaţa sistemului Windows 8.1 poate fi controlată folosind o largă varietate de accesorii: monitor cu interfaţă touch, touchpad extern, mouse şi tastaturi bluetooth sau USB, telecomandă MCE şi chiar gamepad-uri pentru sesiunile de jocuri. În plus, avem la dispoziţie 3 conectori USB 2.0 pentru ataşarea de hard disk-uri externe, modem USB 3G pentru acces la internet mobil, imprimante şi cam orice accesoriu pentru PC.

Protejat în carcasa viu colorată, hardware-ul folosit este preluat direct din sfera tabletelor cu Windows 8. Configuraţia bazată pe noua platformă Bay Trail de la Intel include 64 GB memorie internă, 2GB memorie RAM DDR3 şi este animată de un procesor Atom Z3735 pe 22nm. Cu un consum TDP de numai 2.2W, comparabil unui bec economic, acesta pune la dispoziţie CPU quad-core la 1.33GHz (1.8GHz în mod turbo) şi GPU Intel HD Graphics, suportând decodarea hardware a conţinutului video (inclusiv 4K), respectiv accelerare 3D prin API-ul DirectX 11.

VOYO Mini PC - conectori

Amintind de originile sale în lumea tabletelor, VOYO Mini PC conţine până şi un acumulator propriu. Acţionând ca şi înlocuitor pentru un dispozitiv UPS extern, bateria ne permite să mutăm mini PC-ul dintr-o cameră în alta fără să închidem aplicaţiile sau filmul aflat în redare. Similar, acumulatorul încorporat ne fereşte de pierderi de date la editarea documentelor Microsoft Office, în eventualitatea producerii unei pene de curent. Alimentarea este asigurată prin conector micro-USB, cu ajutorul unui adaptor AC (5V, 2A) pe care îl putem folosi şi pentru încărcarea telefonului mobil.

Pe lângă posibilitatea conectării unui hard disk extern sau dispozitiv USB Flash, VOYO Mini PC oferă ca alternativă elegantă pentru suplimentarea spaţiului de stocare şi un slot microSD, acceptând card-uri SDXC de până la 128GB. Din păcate carcasa de mici dimensiuni nu a permis şi acomodarea unui port Ethernet, astfel că fişierele media partajate în reţea vor putea fi accesate doar la vitezele permise de reţeaua WiFi.

VOYO Mini PC

VOYO Mini PC – detalii tehnice:

  • Platformă – Intel Bay Trail (Atom Z3735F)
  • CPU – quad-core la 1.33GHz (1.83GHz Turbo), 64bit, 2MB Cache L2, TDP 2.2W
  • GPU – Intel HD Graphics (646MHz, 4 unităţi SP, DirectX 11)
  • Memorie RAM – 2GB DDR3 1333 (single-channel, CL 9-9-9-27, CR 1T)
  • Spaţiu de stocare – Samsung MCGAFB (64GB, eMMC, suportă TRIM)
  • Conectori – 3x USB 2.0, 1x mini HDMI 1.4, 1x microUSB (pentru alimentare), ieşire căşti (jack 3.5mm)
  • Opţiuni conectivitate – WiFi N, Bluetooth 4.0
  • Sistem de operare – Windows 8.1 with Bing (32 bit)
  • Dimensiuni – 126 x 126 x 12mm
  • Greutate – 140 grame
  • Alte dotări: acumulator 1000 mAh, card reader microSD, microfon

 

Părţi pozitive

Dimensiuni reduse şi aspect elegant
Consum de energie redus şi funcţionare silenţioasă
64GB memorie internă şi slot microSD
Poate reda clipuri YouTube la rezoluţie 4K şi aproape orice format de fişier video
Sistem Windows 8.1 si abonament Office 365 pe 1 an

Părţi negative

Fără port Ethernet
Nu permite setarea rezoluţiei video mai sus de 1920x1080 pixeli
Cablul mini HDMI nu este inclus în pachetul cu accesorii

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult