Waterfall Well – robinet electric cu afişaj LED [REVIEW]

12.02.2018
Waterfall Well - robinet electric cu afişaj LED [REVIEW]

Brandul local de dispozitive electrice şi electronice Well are în ofertă multe produse cu un raport calitate/preţ bun. Cel mai nou dispozitiv pe care l-am testat este un robinet electric cu încălzire instantanee şi afişaj LED.

 

PREZENTARE

 

Waterfall Well este un produs care se adresează clienţilor care nu au acces la reţeaua de gaze sau nu dispun de un boiler electric sau o centrală proprie. Însă după cum veţi vedea, mai jos, pentru unii utilizatori poate fi o alternativă la centrală.

 

Robinetul are un singur racord de intrare, pentru apă rece. Montajul este destul de simplu şi nu ar trebui să pună probleme nimănui. Nu este nevoie de chei sau şurubelniţe. Se conectează ţeava metalică prin care curge apa la ansamblul principal, din plastic, iar robinetul se fixează de chiuvetă cu ajutorul unei piuliţe mari din plastic care poate fi strânsă cu mâna.

 

 

Trecerea de la apă caldă la apă rece se face prin rotirea spre stânga (apă caldă) sau spre dreapta (apă rece) a unei pârghii, care este poziţionată în partea dreaptă.

 

Elementul care atrage atenţia este afişajul cu LED roşu, care arată temperatura apei la un moment dat. În partea stângă există un capac care poate fi deşurubat pentru a avea acces la „melcul” din inox care încălzeşte apa care trece prin el.

 

Cablul de care dispune robinetul are o lungime de 1,1 metri şi poate fi ascuns sub chiuvetă. Pentru asta, Waterfall Well dispune de un canal în sistemul de prindere.

 

Caracteristici tehnice principale:

 

Tensiune: 220-240V

Putere nominală: 3.000W

Rezistenţă la apă: IPX4

Flux de apă fierbinte: 2-2,5 L/min

Temperatura apei calde: 30-60 de grade Celsius

Lungime cablu de alimentare: 1,1m

 

PERFORMANŢĂ

 

Am testat produsul în bucătărie, unde am apă caldă de la centrala de apartament pe gaze. Primul lucru pe care trebuie să îl faci la prima utilizare, înainte de a conecta Waterfall Well la priză, este să dai drumul la apă. Abia apoi, în timp ce apa curge, se introduce cablul în priză. Este recomandat să faci acest lucru deoarece este posibil să mai fi rămas apă în robinet după ce a fost testat în fabrică. 

 

Mă aşteptam ca această soluţie să fie nesatisfăcătoare în comparaţie cu robinetul meu vechi pentru apă caldă, conectat direct la centrală. Am vrut să testez produsul şi apoi să conectez din nou vechea baterie. Nu am făcut asta şi voi explica şi de ce.

 

Dispozitivul Well poate înlocui centrala, chiar şi acum, iarna. Depinde, însă, ce fel de „spălător de vase”/utilizator eşti. Dacă eşti genul de persoană căreia îi place ca apa să fie foarte fierbinte atunci când spală vasele, acest produs nu este pentru tine, cel puţin nu iarna. Pentru un utilizator ca mine, însă, care spală vasele cu apă călduţă, Waterfall Well este tot ce am nevoie.

 

 

Chiar şi acum, iarna, când apa vine foarte rece pe conducte, robinetul reuşeşte să o livreze pe perioade lungi la 40 de grade Celsius. Evident, pe măsură ce măreşti debitul temperatura scade. Dar chiar şi când pârghia este acţionată la prima treaptă pentru apă caldă debitul este satisfăcător. Estimez că vara Waterfall Well este capabil să furnizeze apă la 60 de grade Celsius, aşa cum susţine producătorul.

 

În ceea ce priveşte sistemul de măsurare a temperaturii, acesta este precis, iar afişajul se schimbă frecvent. Acest lucru îţi permite să reglezi debitul pentru a menţine constantă temperatura apei.

 

Mă îngrijorează, însă, standardul de protecţie la apă IPX4. Acesta este mediu şi nu ştiu ce se întâmplă dacă scapi de mai multe ori, pe termen lung, apă în cantităţi mari peste corpul principal al robinetului. Pentru stropi, ratingul acesta ar trebui să fie suficient. Prin comparaţie, un smartphone care poate fi scufundat în apă până la o adâncime de 1,5 metri, timp de 30 de minute, are un rating IPX8.

 

CITEŞTE ŞI: Smartphone-ul tău este rezistent la apă şi praf? Iată ce înseamnă standardele IP68, IP53 sau IP65/68, când poţi să iei telefonul sub duş şi când în piscină

 

CONCLUZIE

 

Waterfall Well este un produs cu preţ accesibil, de aproximativ 170 de lei, care poate fi soluţia ideală pentru a avea apă caldă la o cabană, o bucătărie „de vară” (populare la ţară) sau într-o o locuinţă fără acces la reţeaua de gaze. Afişajul cu LED este şi el un element util şi interesant, dar nu sunt sigur ce se întâmplă în timp dacă eşti un utilizator neglijent şi scapi apă în cantităţi mari, în mod repetat, peste ansamblul principal al robinetului.

Părţi pozitive

Preţ accesibil
Afişajul cu LED este util
Uşor de instalat şi operat

Părţi negative

Ratingul pentru rezistenţă la apă este mediu

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult