Western Digital a lansat un hard disk de 314 GB pentru Raspberry Pi 3

15.03.2016
Western Digital a lansat un hard disk de 314 GB pentru Raspberry Pi 3

La scurt timp după debutul pe piaţă al microcomputerului Raspberry Pi 3, Western Digital (WD) anunţă un hard disk special pentru acesta. PiDrive are o capacitate de 314 GB şi costă, pentru o perioadă limitată, 31 de dolari. Apoi preţul va fi de 45 de dolari. 

WD mai are în ofertă un PiDrive, cu capacitate de 1 TB, care costă 80 de dolari, însă mulţi utilizatori ai microcomputerului nu au nevoie de un hard disk atât de mare.

Citeşte şi: Raspberry Pi 3: un computer de 35 de dolari cu procesor pe 64 de biţi şi WiFi integrat

Raspberry Pi 3 este primul microcomputer din seria PI care are puterea de procesare a unui PC standard, dar nu dispune de capacitate de stocare internă, aşa că utilizatorii au nevoie de un card SD sau de un hard disk pentru a stoca fişierele.

Noul PiDrive dispune de cobexiune USB 3.0, care se poate conecta la portul USB 2.0 de pe Pi 3.

Pe site-ul WD este disponibil şi un software special pentru PiDrive. BerryBoot încarcă sistemul de operare şi alte programe pe hard disk atunci când computerul bootează. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult