Xiaomi oferă un cântar „inteligent” conectat la telefonul mobil, care poate indica proporţia de grăsime din corp

15.03.2017
Xiaomi oferă un cântar „inteligent” conectat la telefonul mobil, care poate indica proporţia de grăsime din corp

Xiaomi propune diversificarea ofertei de accesorii pentru fitness cu un cântar electronic care se conectează la telefonul mobil folosind conexiune Bluetooth.

Dacă pentru monitorizarea activităţilor avem brăţări pentru fitness şi dispozitive smartwatch cu funcţii avansate, progresele făcute în ce priveşte evoluţia greutăţii corporale necesită folosirea unui cântar adecvat. Cu nume complet Xiaomi Mi Body Fat Smart Scale, dispozitivul poate măsura atât greutatea corporală, cât şi indicele de masă corporală. Reflectând proporţia de grăsime din corp, indicele BMI este derivat pe baza unei formule care ia in considerare înălţimea şi greutatea utilizatorului, respectiv un parametru numit impedanţă bioelectrică măsurat cu ajutorul unor electrozi încorporaţi la baza cântarului, prin care este transmis un curent electric de mică intensitate.

Datele obţinute sunt transmise aplicaţiei Mi Fit instalată pe telefonul mobil, care păstrează un istoric al măsurătorilor obţinute, oferind sugestii vizând ajustarea dietei sau a activităţilor fizice desfăşurate.

Xiaomi Mi Body Fat Smart Scale este disponibil în oferta magazinelor asiatice cu preţuri începând de la 57 dolari.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult