Aplicaţia VLC nu mai poate fi instalată pe telefoane Huawei

26.07.2018
Aplicaţia VLC nu mai poate fi instalată pe telefoane Huawei

VLC este una dintre cele mai populare aplicaţii pentru redarea de clipuri video, fiind compatibilă cu majoritatea formatelor existente. Având rădăcinile în soluţii de redare pentru PC, aplicaţia a migrat şi pe mobile cu doar câţiva ani în urmă, însă se pare că acum nu toţi utilizatorii de smartphone-uri pot beneficia de suport din partea VLC. Aplicaţia multimedia a fost blocată pe terminalele Huawei, dezvoltatorii spunând că software-ul EMUI şi modul în care gestionează software-ul din fundal sunt de vină.

Se pare că utilizatorii de Huawei au întâmpinat probleme cu VLC de mai multă vreme, iar soluţia nu este în mâinile celor de la VideoLAN. Practic, software-ul EMUI închide toate procesele din fundal după o anumită perioadă pentru a economisi baterie, însă acest lucru înseamnă că inclusiv aplicaţiile care redau muzică şi nu vin pre-instalate pe telefon sunt afectate. Întrucât VLC poate fi folosit şi pentru redarea de muzică, nu doar video, aplicaţia are un comportament ciudat pe aceste dispozitive.

De acum şi până când se găseşte o soluţie la această problemă, aplicaţia VLC nu va mai putea fi instalată din Google Play Store, întrucât dispozitivele Huawei au fost scoase de pe lista de telefoane compatibile. În ciuda faptului că nu există o listă completă de dispozitive blocate, VideoLAN a anunţat că este vorba în special de dispozitivele „recente”, cel mai probabil fiind vorba despre cele care au Android Oreo instalat, întrucât Huawei s-a lăudat la lansarea EMUI 8.1 că foloseşte AI pentru a optimiza consumul de baterie.

Cei care vor totuşi să folosească aplicaţia o vor putea instala în format APK, întrucât VideoLAN oferă un astfel de download oficial. Dezavantajul este lipsa actualizărilor automate prin Google Play Store. Momentan VLC este singura aplicaţie care a raportat probleme cu software-ul de pe telefoanele Huawei.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult