Apple a explicat de ce a scos din App Store aplicaţia populară a unui dezvoltator român

11.10.2016
Apple a explicat de ce a scos din App Store aplicaţia populară a unui dezvoltator român
După ce Apple a scos din App Store aplicaţia Dash, dezvoltată de un român, pe internet au apărut un val de critici la adresa companiei. Purtătorul de cuvânt al magazinului virtual, Tom Neumayr, a declarat pentru The Loop că au fost descoperite peste 1.000 de review-uri frauduloase pentru două conturi ale dezvoltatorului Bogdan Popescu. Potrivit lui Neumayr, dezvoltatorul a fost avertizat în legătură cu această problemă şi i s-a cerut să o rezolve, dar acest lucru nu s-a întâmplat. 

Popescu are, însă, o altă versiune. El scrie pe blogul său că aplicaţia şi contul i-au fost şterse fără a fi avertizat. Bogdan Popescu mai spune că nu a manipulat niciodată review-urile. „Asta e ceva ce nu am făcut niciodată”, a scris el. El a adăugat că un alt cont, care nu-i aparţine, a provocat problemele despre care vorbeşte purtătorul de cuvânt al Apple. 

 
Dash este o aplicaţie dedicată programatorilor şi este considerată cea mai bună de acest fel. Aceasta a fost lansată pentru sistemele de operare iOS şi Mac OS în urmă cu câţiva ani şi le permitea utilizatorilor să găsească şi să introducă fragmente de cod pe care le folosesc în mod frecvent.
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult