Apple face ordine în AppStore. Va şterge aplicaţiile cu probleme la pornire

06.09.2016
Apple face ordine în AppStore. Va şterge aplicaţiile cu probleme la pornire
Lansarea noului iPhone 7 va veni şi cu o veste mai puţin bună pentru dezvoltatorii de aplicaţii pentru platforma iOS. Apple a anunţat că începând de mâine, 7 septembrie, va începe să verifice aplicaţiile listate pe AppStore. Compania va verifica dacă acestea se supun la noul regulament privind funcţionalitatea şi compatibilitatea cu hardware-ul curent, cât şi dacă folosesc interfaţa actualizată pentru iOS 7 şi mai nou. Cele care nu se ridică la nivelul standardelor vor fi scoase din circulaţie.
 
Se pare că AppStore-ul a devenit în cei 8 ani de existenţă un magazin foarte aglomerat, unde dezvoltatorii au tot lansat aplicaţii, unele dintre ele fiind pur şi simplu abandonate. Întrucât multe aplicaţii foarte vechi nici măcar nu mai pornesc atunci când sunt descărcate pe versiunile recente de iOS sau pe dispozitive mai noi, Apple a decis că a venit momentul pentru o „curăţenie generală”, care să asigure o experienţă  de utilizare de calitate utilizatorilor.
 
 
Oricare dintre aplicaţiile cu probleme la pornire, sau care nu se ridică la standardele actuale de utilizare vor fi recute pe o listă. Dezvoltatorii acestor aplicaţii vor primi apoi înştiinţări despre aceste probleme şi vor avea la dispoziţie 30 de zile pentru a le rezolva. În cazul în care aplicaţiile nu primesc actualizări în această perioadă de timp, Apple le va şterge permanent de pe serviciul său, fără posibilitatea de a le „aduce la viaţă” în viitor. Cei care au aplicaţiile descărcate pe dispozitive le vor putea folosi chiar şii după eliminarea lor din AppStore.
 
Chiar dacă o aplicaţie va fi ştearsă din AppStore, numele acesteia nu va fi „liber”. De asemenea, odată cu aceste schimbări, titlurile mai lungi de 50 de caractere nu vor mai fi acceptate, pentru a evita situaţiile în care producătorii puteau cuvinte cheie pentru a apărea în cât mai multe căutări.
 

 

 
Cu o librărie de 2 miliarde de aplicaţii, AppStore-ul chiar are nevoie de o astfel de triere a conţinutului, însă şi de o mai bună organizare şi de capabilităţi mai bune de căutare. Apple nu vorbeşte însă despre alte schimbări, momentan.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult