Browserul Edge, lansat oficial şi pentru iOS

01.12.2017
Browserul Edge, lansat oficial şi pentru iOS

Microsoft Edge este disponibil de acum în mod oficial şi pentru platforma iOS, chiar dacă Microsoft a omis o serie de optimizări care ar fi făcut mai plăcută experienţa utilizatorilor de telefoane iPhone X şi tablete iPad.

Fără îndoială, Microsoft Edge are unele avantaje în faţa rivalilor săi, cum ar fi o mai bună integrare cu platforma Windows. Spre exemplu, cu funcţia „continue on PC” utilizatorii pot comuta între telefonul iPhone şi PC-ul cu Windows 10 la fel cum ar proceda şi cu sistemele macOS, continuând exact de unde au rămas cu lectura paginilor web. Mai mult, versiunea pentru iOS a Microsoft Edge sincronizează cu ediţia pentru PC şi colecţia de fişiere bookmark, parole şi datele memorate pentru auto-completarea formularelor. Browserul include „private mode” pentru accesarea paginilor web fără a lăsa urme în istoricul de navigare, funcţie de scanare a codurilor QR şi funcţie de căutare vocală.

Totuşi, prima versiune oficială Microsoft Edge pentru iOS omite optimizările pentru ecranul telefoanelor iPhone X şi suportul pentru tablete iPad.

Web browserul Edge este disponibil pentru download gratuit, în magazinul App Store.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult