Browserul Edge pentru Android vine cu extensia Adblock Plus deja instalată, blocând automat reclamele nedorite

20.06.2018
Browserul Edge pentru Android vine cu extensia Adblock Plus deja instalată, blocând automat reclamele nedorite

Microsoft Edge ar putea deveni mult mai popular printre utilizatorii de Android, ultima versiune beta primind suport nativ pentru blocarea reclamelor nedorite din paginile web.

Disponibilă separat pentru alte browsere web, extensia Adblock Plus a fost integrată cu versiunea pentru Android a Microsoft Edge, apărând ca o nouă opţiune „Block Content” în meniul Settings. De aici, utilizatorii au posibilitatea să ajusteze sau să dezactiveze filtrele Adblock Plus.

Odată bifată, extensia Adblock Plus opreşte automat bannere publicitare, ferestre pop-up, sistemele de tracking folosite la observarea obiceiurilor de navigare şi alte tipuri de reclame sâcâitoare.

Nu este clar în ce condiţii a acceptat Microsoft integrarea Adblock Plus cu browserul Edge, date fiind controversele stârnite în jurul practicilor cel puţin discutabile, de a oferi companiilor de publicitate posibilitatea de a plăti pentru includerea anumitor reclame într-o categorie separată de “Acceptable Ads” exceptată de filtrele Adblock.

Cert este că popularitatea de care se bucură extensia Adblock Plus poate face din Microsoft Edge o alegere mai interesantă pentru utilizatorii de Android.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult