Cei care locuiesc în Marea Britanie vor plăti cu 25% mai mult pentru aplicaţiile din App Store, din cauza Brexit

17.01.2017
Cei care locuiesc în Marea Britanie vor plăti cu 25% mai mult pentru aplicaţiile din App Store, din cauza Brexit

Apple va mări cu cel puţin 25% preţurile la aplicaţiile din App Store pentru persoanele care locuiesc în Marea Britanie, ca urmare a scăderii lirei din cauza Brexit. Schimbările se vor aplica în următoarele şapte zile.

 

Asta înseamnă că o aplicaţie care acum costă 0,79 lire sterline va ajunge să coste 0,99 lire, iar una cu preţul de 1,49 lire va ajunge la 1,99 lire. Potrivit 9to5mac, cel mai probabil vor creşte preţurile şi în iTunes Store pentru seriale TV, filme şi cărţi.

Decizia companiei vine după ce în octombrie 2016 a mărit preţurile la laptopurile sale în Marea Britanie.

 

 

Pnetru Apple este foarte important să înregistreze venituri mai mari din servicii şi software, în condiţiile în care compania este dependentă de vânzările de smartphone-uri iPhone, care generează peste 50% din veniturile anuale.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult