Chrome 60 pentru Android vine cu widget Google Search inclus

02.08.2017
Chrome 60 pentru Android vine cu widget Google Search inclus

Începând cu versiunea 60, web browserul Chrome va plasa şi un widget pe ecranul dispozitivelor cu sistem Android, permiţând accesarea directă a motorului Google Search.

Noul widget promite să scurteze accesul la informaţiile dorite, tastând termenii de căutare direct în omnibox-ul afişat pe ecranul principal. În plus, acesta poate fi folosit şi pentru a introduce adrese URL, tastate manual sau preluate preluate din alte aplicaţii folosind copy/paste.

Widget-ul cu format 4×2 poate fi redimensionat după bunul plac, sau înlăturat dacă nu este considerat o adiţie utilă.

Printre noutăţile prezente în versiunea Chrome 60 se numără şi un set actualizat de librării API, oferind suport pentru auto-completarea formularelor de plăţi realizate prin sistemul Android Pay. Şi librăriile Credential Management au primit modificări, fiind acum mai simplu de implementat pentru dezvoltatori. Google a optimizat şi suportul CSS, îmbunătăţind viteza de încărcare a fonturilor.

Actualizarea Chrome 60 pentru Android este distribuită automat prin intermediul Play Store, urmând să fie aplicată dispozitivelor compatibile până la finalul săptămânii viitoare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult