Facebook lansează o versiune pentru copii a aplicaţiei Messenger

Facebook lansează o versiune pentru copii a aplicaţiei Messenger

Disponibilă în versiune pentru iOS, aplicaţia Mesenger Kids permite părinţilor să controleze accesul copiilor în reţeaua de mesagerie instant.

Cu interfaţă simplificată şi adaptată celor de vârstă mică, aplicaţia Mesenger Kids poate fi configurată pentru a limita accesul doar la anumite contacte şi grupuri de discuţii incluse pe o listă pre-aprobată de părinţi.

Abordarea directă a copiilor de către persoane străine nu este posibilă fără acordul părinţilor, aplicaţia oferind astfel un nivel suplimentar de protecţie, care nu există în ediţia Facebook Messenger pentru uz general.

Adaptată pentru nevoile copiilor, aplicaţia Mesenger Kids suportă sesiuni de apeluri video cu mai mulţi prieteni simultan, cât şi folosirea de GIF-uri animate, de stickere sau desenarea direct pe ecran.

Contactele adăugate în aplicaţia Mesenger Kids sunt vizibile şi din aplicaţia principală Facebook Messenger, schimburile de mesaje cu utilizatori care nu folosesc Mesenger Kids fiind posibile fără instalarea ambelor aplicaţii.

Disponibilă în versiune de testare pentru iOS, aplicaţia Mesenger Kids va fi anunţată oficial şi pentru platforma Android în cursul lunilor următoare.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult