Firefox pentru iOS vine de acum cu funcţia Tracking Protection activată în mod automat

13.04.2018
Firefox pentru iOS vine de acum cu funcţia Tracking Protection activată în mod automat

Implementată de ceva timp în principalele browsere web, funcţia „Do Not Track„ a fost lăsată nebifată în versiunea Firefox pentru iOS, Apple făcând astfel o concesie în faţa companiilor de publicitate.

Scandalul Facebook-Cambridge Analytica schimbă însă datele problemei, Apple nemaiputând ignora pericolul monitorizării excesive a utilizatorilor folosind produsele companiei. Şi cum Mozilla s-a poziţionat în avangarda luptei împotriva companiilor care folosesc colectarea şi vânzarea datelor despre utilizatori ca model de business, era doar o chestiune de timp până ce setările de confidenţialitate din browser-ul Firefox aveau să fie înăsprite şi în versiunea pentru iOS a aplicaţiei.

Deşi în continuare poate fi ajustată pentru fiecare website în parte, setarea Tracking Protection vine de acum bifată în mod implicit, împiedicând analizarea obiceiurilor de navigare web, cu scopul furnizării de reclame personalizate.

Noua versiune Firefox pentru iOS aduce şi funcţii noi, cum ar fi suport pentru reordonarea tab-urilor deschise, folosind comenzi tap-and-hold. De acum putem folosi şi comenzi drag-and-drop pentru a trimite link-uri altor aplicaţii lansate în modul split-screen, ca alternativă la operaţiunea copy-paste. În plus, la conectarea unei tastaturi fizice putem folosi aceleaşi comenzi pentru tastatură disponibile şi în versiunea pentru desktop.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult