Gmail îmbunătăţeşte formatarea mesajelor redate pe ecranul telefonului mobil

15.09.2016
Gmail îmbunătăţeşte formatarea mesajelor redate pe ecranul telefonului mobil

Redactate folosind tastatura unui PC, vasta majoritate a email-urilor circulate în mediul online sunt formatate pentru desktop. În practică, multe din mesajele ajunse în Inbox sunt citite pe ecranul telefonului mobil, formatarea gândită pentru desktop lăsând textul greu de citit iar butoanele pentru conţinut aproape inutilizabile.

Din fericire acest neajuns ar putea să nu mai pună probleme în curând, Google anunţând implementarea modului de formatare „Responsive Design” direct în aplicaţia Gmail pentru mobil.

Similar website-urilor care au adoptat modul de formatare „Responsive Design”, Gmail va adapta conţinutul mesajelor pentru a încăpea pe ecranul telefonului mobil, ajustând mărimea scrisului şi a elementelor grafice proporţional cu diagonala de afişare.

Dacă email-ul recepţionat suportă tehnologia adaptivă propusă de Google, Gmail îl va redimensiona automat pentru a creşte lizibilitatea şi ajuta selectarea link-urilor inserate în corpul mesajului. Nu toate mesajele din Inbox vor putea fi procesate folosind tehnologia Responsive Design, însă per total, gestionarea mesajelor folosind clientul Gmail ar trebui să fie mai eficientă şi mai comodă.

Google va actualiza clientul Gmail pentru mobil cu suport Responsive Design până la finalul lunii septembrie. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult