Google a adăugat în aplicaţia YouTube pentru iOS suport full screen pentru vizionare pe verticală

22.12.2017
Google a adăugat în aplicaţia YouTube pentru iOS suport full screen pentru vizionare pe verticală

Iniţial, disponibil doar pentru vizionare cu ecranul în poziţie orizontală, modul full screen va fi de acum adaptabil în funcţie de formatul sursei video, permiţând vizionarea în condiţii optime şi a clipurilor filmate cu telefonul mobil ţinut în poziţie verticală.

Limitat în mod intenţionat, modul full screen disponibil doar pe orizontală avea rolul de a descuraja înregistrarea clipurilor video ţinând telefonul mobil în poziţie verticală, secvenţele astfel filmate apărând cu benzi negre pe ambele laturi ale ecranului. Din păcate, eliminarea acestei limitări ar putea avea drept consecinţă o creştere a numărului de clipuri YouTube filmate în acest mod considerat până acum incorect.

Disponibil de ceva timp în versiunea pentru Android, suportul full screen pentru vizionare pe verticală va fi adăugat în curând şi aplicaţiei YouTube pentru dispozitive cu sistem iOS.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult