Google a lansat Gboard Go, o versiune Lite a tastaturii Gboard, care foloseşte mai puţină memorie RAM

23.01.2018
Google a lansat Gboard Go, o versiune Lite a tastaturii Gboard, care foloseşte mai puţină memorie RAM

Parte din colecţia de aplicaţii pentru platforma Android Go, tastatura Gboard Go promite să aducă un binevenit suplu de prospeţime dispozitivelor de generaţie mai veche, bazate pe Android.

Adaptată pentru dispozitive echipate cu 512MB sau 1GB memorie RAM, tastatura Gboard Go oferă mare parte din funcţionalitatea versiunii standard, sacrificând doar o parte din funcţiile neesenţiale.

La fel ca aplicaţiile YouTube Go şi Maps Go, versiunea light a tastaturii Gboard va fi disponibilă în magazinul Google Play doar utilizatorilor din anumite regiuni (ex. India), unde Google promovează intens dispozitivele create în sub programul Android Go. Din fericire asta nu exclude posibilitatea obţinerii aplicaţiei din surse neoficiale.

Livrată într-un kit APK de numai 40MB, comparat cu 70MB la versiunea obişnuită a aplicaţiei, Gboard Go sacrifică suportul pentru căutarea de GIF-uri animate, suportul pentru stickere şi modul de afişare a interfeţei adaptat pentru folosirea cu o singură mână.

La instalare, Gboard Go înlocuieşte versiunea Gboard obişnuită, economisind astfel spaţiul de stocare. Din păcate, versiunea actuală a aplicaţiei limitează compatibilitatea la platforma Android 8.1, lăsând pe dinafară dispozitivele care folosesc versiuni mai vechi de Android.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult