Google adaugă opţiune video în meniul de apelare Android

12.10.2017
Google adaugă opţiune video în meniul de apelare Android

Google pregăteşte integrarea serviciului Google Duo cu sistemul de operare Android, permiţând utilizatorilor să iniţieze sesiuni video direct din meniul de apelare, agenda de contacte sau aplicaţia de mesagerie.

Rezultatul este obţinut integrând standardul ViLTE cu serviciul Google Duo. Pornit ca o extensie a VoLTE, standardul ViLTE permite desfăşurarea de apeluri video la calitate ridicată folosind reţele LTE existente. Google Duo va folosi în mod implicit standardul ViLTE, daca acesta este suportat în reţeaua mobilă, sau va retrograda la un standard interior pentru păstrarea compatibilităţii.

Acolo unde operatorul de telefonie mobilă ţine pasul cu noile tehnologii, utilizatorii vor avea posibilitatea să comute instantaneu între apeluri de voce şi apeluri video.

Noile facilităţi pentru apeluri video vor fi disponibile în urma actualizării aplicaţiilor Phone, Contacts, Android Messages şi Google Duo, pentru început cu telefoane Pixel din prima generaţie, Nexus şi Android One. Seria Pixel 2 dispune deja de această facilitate.

Google promite că va colabora şi cu alţi fabricanţi în scopul aducerii suportului pentru apeluri video pe cât mai multe dispozitive.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult