Google Allo poate dezvălui partenerilor de discuţie istoricul Google Search, fără acordul utilizatorilor

14.03.2017
Google Allo poate dezvălui partenerilor de discuţie istoricul Google Search, fără acordul utilizatorilor

După ce a ieşit la iveală faptul că Google păstrează o arhivă cu toate mesajele trimise folosind aplicaţia Allo, o nouă scăpare  face posibilă dezvăluirea căutărilor Google Search către partenerii de conversaţie, comprimiţând astfel intimitatea utilizatorilor.

Integrat cu serviciul Google Assistant, Allo permite folosirea comenzilor vocale pentru a obţine informaţii utile chiar în timpul conversaţiilor (ex locaţia unui restaurant, starea vremii, etc). Sistemul nu este însă perfect, asistentul virtual oferind uneori răspunsuri nepotrivite la interogările primite, dacă exprimarea folosită nu este suficient de clară. Problema este că şi atunci când oferă informaţii greşite, Google Assistant adaptează răspunsurile pe baza obiceiurilor de utilizare, referind subiecte căutate anterior de persoana aflată la celălalt capăt.

Folosirea serviciilor oferite de Google Assistant este şi pretextul pentru care Google nu criptează conversaţiile purtate folosind aplicaţia Allo, schimburile nesecurizate de mesaje putând fi interceptate fără prea mari dificultăţi.

Din fericire, utilizatorii Google Allo nemulţumiţi de aceste limitări au destule alternative care folosesc conexiuni securitate şi nu practică înregistrarea sistematică a conversaţiilor, Signal şi WhatsApp fiind două astfel de exemple.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult