Google Assistant poate fi instalat acum şi din Play Store, pe aproape orice telefon cu Android

05.10.2017
Google Assistant poate fi instalat acum şi din Play Store, pe aproape orice telefon cu Android

Odată cu lansarea seriei de telefoane Pixel 2, Google a deschis accesul la serviciul Google Assistant şi pentru utilizatorii de Android care nu deţin telefoane echipate cu acesta direct din fabrică.

Totuşi, există şi limitări, compatibilitatea fiind asigurată doar pentru telefoanele echipate cel puţin cu versiunea Android Marshmallow sau Android Nougat. În plus, dispozitivele trebuie să dispună de cel puţin 1.5GB memorie RAM şi ecran cu rezoluţie 720p.

Prin decizia luată, Google asigură şi că va putea livra mai rapid versiuni actualizate ale aplicaţiei, distribuite automat folosind magazinul oficial de aplicaţii Android. Totodată, este asigurată şi compatibilitatea cu noua generaţie de accesorii care îşi bazează funcţionalitatea pe serviciul Google Assistant (ex. căştile Pixel Buds).

Serviciul Google Assistant poate fi instalat pe dispozitivele compatibile vizitând pagina aplicaţiei găzduită în magazinul Google Play.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult