Google Maps pentru Android primeşte mod „Wi-Fi only” şi stocare pe card pentru hărţi

09.08.2016
Google Maps pentru Android primeşte mod „Wi-Fi only” şi stocare pe card pentru hărţi

Google a pornit în urmă cu mai mulţi ani o campanie pentru a oferi serviciile sale şi către utilizatorii care sunt limitaţi de costuri mari pentru internet mobil sau de viteze foarte mici. Astfel, Google Maps şi YouTube au primit update-uri care să beneficieze de capabilităţi offline prin descărcarea clipurilor şi hărţilor direct pe dispozitiv. Versiunea de Android a lui Google Maps primeşte astfel încă un update în această direcţie, care să ofere mai multă flexibilitate celor care au nevoie de nagivaţie fără o conexiune stabilă de internet.

Noul Maps va putea funcţiona într-un mod Wi-Fi only, cu posibilitatea de a descărca hărţile direct pe un card SD. Aceste două funcţii pot funcţiona împreună pentru a-i ajuta pe cei fără abonamente prea mari de date, sau pe cei care călătoresc în alte ţări şi nu vor să acumuleze costuri prea mari în roaming. De asemenea, cei cu smartphone-uri din gama entry-level cu foarte puţin spaţiu de stocare intern vor putea astfel să descarce mai multe hărţi pe care să le stocheze pe card.

Update-ul este dedicat în special utilizatorilor din ţări emergente, unde Google face eforturi mari pentru a-şi mări baza de utilizatori. Compania a început deja să ofere integrare cu servicii de transport precum Go-Jek şi Grab în Asia de Sud Est şi cu Gett Hailo şi MyTaxi în Europa, Rusia şi Israel, pe lângă Uber care ar trebui să fie de mai mult timp integrat în aplicaţia Maps în regiunile care beneficiază de acest serviciu.

Pentru majoritatea utilizatorilor, noul mod Wi-Fi only şi descărcarea hărţilor pe card va fi benefic în special în vacanţe, unde costul per GB în roaming poate varia de la câţiva euro la câteva zeci de euro, în funcţie de regiune şi operator.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult