Google Maps poate estima durata călătoriilor pe intervale orare, ajutând alegerea momentului optim pentru plecare

18.07.2017
Google Maps poate estima durata călătoriilor pe intervale orare, ajutând alegerea momentului optim pentru plecare

Utilizatorii Google Maps au de acum la dispoziţie un nou grafic uşor de interpretat, ilustrând durata călătoriilor în funcţie de ora aleasă pentru plecare, calculată ţinând cont de condiţiile de trafic observate de-a lungul timpului.

Cel puţin în zona marilor aglomerări urbane, estimarea condiţiilor de trafic pe intervale orare şi chiar zile ale săptămânii este uşor predictibilă, oferind o sursă valoroasă de informaţii pentru planificarea inteligentă a călătoriilor, astfel încât să evităm intervalele de timp cele mai aglomerate. Datele statistice vor fi de acum şi mai bine folosite în aplicaţia Google Maps, rutele alese primind atât estimarea duratei călătoriei la plecare imediată, dar şi un grafic arătând condiţiile de trafic la care te poţi aştepta mai târziu.

Estimările furnizate în incremente de 30 minute nu sunt perfecte, neţinând cont de eventuale accidente de circulaţie sau condiţii meteo nefavorabile, însă pot ajuta alegerea unui interval de plecare în afara orelor de vârf. Desigur, atunci când amânarea călătoriei nu este posibilă, avem şi opţiunea alegerii unei rute alternative care să ocolească porţiunile cele mai aglomerate.

Noua versiune Google Maps este actualizată automat, sau la vizitarea paginii aplicaţiei în magazinul Google Play.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult