Google Photos extinde funcţia de recunoaştere facială, asigurând şi identificarea animalelor de companie

18.10.2017
Google Photos extinde funcţia de recunoaştere facială, asigurând şi identificarea animalelor de companie

Serviciul Google Photos dispune deja de o funcţie care permite etichetarea automată a pozelor în funcţie de persoanele care apar în acestea, folosind tehnologii de recunoaştere facială. Sistemul nu acoperea însă şi animale de companie, multe dintre albumele adăugate de utilizatori rămânând dificil de parcurs şi organizat.

Sesizând problema, Google a îmbunătăţit algoritmii de recunoaştere facială pentru a permite şi identificarea animalelor de companie, plasând pozele în care apar câini şi pisici în grupuri distincte. Astfel, utilizatorii vor putea căuta poze cu animalul preferat folosind numele acestuia şi chiar preciza încă un membru al familiei care să apară în poză.

Noua funcţie ar trebui să fie prezentă în ultima versiune Google Photos pentru mobil, disponibilă pentru instalare în magazinul Google Play, respectiv App Store.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult