Google Play a adăugat secţiunea Instant Games – te poţi juca fără să instalezi jocul pe telefon

20.03.2018
Google Play a adăugat secţiunea Instant Games - te poţi juca fără să instalezi jocul pe telefon

Anunţată în urmă cu aproape doi ani, la conferinţa Google I/O 2016, funcţia Google Play Instant este lansată oficial în magazinul oficial de aplicaţii, urmând să cuprindă şi o selecţie limitată de jocuri Android.

Noua opţiune permite utilizatorilor să încerce jocurile de care ar putea fi interesaţi fără să le instaleze în memoria telefonului mobil, economisind conexiunea de date şi spaţiul de stocare.

Jocurile care suportă modul de lansare imediată vor avea adăugată opţiunea „Try Now” lângă butonul de instalare.

Pentru a uşura descoperirea titlurilor care suportă funcţionalitatea Instant Games, Google a adăugat o secţiune dedicată în tab-ul Arcade. Deocamdată, lista jocurilor care includ opţiune pentru încercare este restrânsă, însă ar putea creşte considerabil dacă dezvoltatorii vor considera această funcţie utilă pentru creşterea numărului de instalări.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult