Google Play Store afişează dimensiunile aplicaţiilor în locuri mai vizibile

12.09.2016
Google Play Store afişează dimensiunile aplicaţiilor în locuri mai vizibile
Cele mai multe smartphone-uri Android din gama flagship sunt echipate cu unităţi de stocare interne de dimensiuni generoase, majoritatea utilizatorilor fiind obişnuiţi să descarce aplicaţii fără a mai verifica cât spaţiu ocupă. Totuşi, majoritatea telefoanelor vândute în lume sunt din gamele mid-range, care de obicei se livrează cu 8 sau 16 GB spaţiu de stocare, aşa că Google încearcă să vină în ajutorul celor care le cumpără, afişând acum mai vizibil spaţiul necesar pentru instalarea aplicaţiilor.
 
 
Majoritatea tab-urilor din Google Play Store în care sunt listate aplicaţii afişează acum dimensiunea acestora sub meniul contextual cu trei puncte. Acest lucru este util în special pentru cei care se apropie de limita spaţiului de stocare de pe telefon, însă poate veni şi în ajutorul altor utilizatori. Având în vedere că aplicaţiile cu dimensiune de peste 100 MB nu pot fi descărcate pe conexiuni 3G sau 4G, utilizatorii vor putea şti dinainte că nu le pot instala decât undeva unde există conexiune WiFi. De asemenea, cei care sunt limitaţi de un plan tarifar cu internet limitat, pot şti mai uşor cât trafic de internet va consuma operaţiunea de instalare.
 

 

 
Schimbarea se face direct pe serverele Google, nefiind necesară actualizarea aplicaţiei sau sistemului de operare Android. Ecranele My Apps şi Top Charts vor fi primele care vor afişa noile schimbări, probabil următoarea componentă Play Store care va fi upgradată fiind ecranul de căutare. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult