Google pregăteşte Files Go, un file manager oficial pentru dispozitive cu Android (UPDATE)

10.11.2017
Google pregăteşte Files Go, un file manager oficial pentru dispozitive cu Android (UPDATE)

UPDATE: Versiunea beta oficială a aplicaţiei Files Go a fost publicată în magazinul Google Play.


Files Go este un nou manager de fişiere creat de Google, prevăzut cu facilităţi pentru optimizarea spaţiului de stocare şi schimburi offline de fişiere între utilizatorii de telefoane cu Android.

Aplicaţia optimizată pentru dispozitive low-cost prevăzute cu 1GB memorie RAM, sau mai puţin, vine cu un bagaj interesant de facilităţi menite să ajute gestionarea mai eficientă a spaţiului de stocare disponibil.

Interfaţa pe bază de cartonaşe are ca punct de pornire tab-ul „Storage”. Aici găsim o reprezentare grafică a spaţiului de stocare disponibil şi opţiuni pentru eliberarea memoriei prin curăţarea fişierelor temporare, download-uri vechi, duplicate, cache-uri şi fişiere junk lăsate în urmă de aplicaţii, sau alte fişiere de mari dimensiuni de care poate nu mai avem nevoie.

În tab-ul „Files” găsim categoriile Downloads, Images, Videos şi Documents, menite să simplifice găsirea fişierelor care ne interesează. Tot aici găsim şi un „Transfer Tool” care asistă trimiterea fişierelor selectate unui alt dispozitiv, folosind conexiune Bluetooth. Destinatarul nu trebuie decât să folosească opţiunea „Recieve” pentru a permite acceptarea fişierului trimis.

Din meniul Settings aflăm despre existenţa unei alerte care se activează atunci când spaţiul de stocare este aproape epuizat, o alertă ce va evidenţia aplicaţiile care nu sunt folosite mai mult de 30 zile, alertă pentru download-uri şi colecţii de fişiere media care ajung să ocupe mult spaţiu în memoria dispozitivului.

Aparent, scăpată din greşeală pe internet, aplicaţia Files Go are unele probleme de stabilitate şi încă nu oferă funcţii de bază cum ar fi „copy/paste”, sau suport pentru dezarhivarea de fişiere ZIP. Probabil, vom face cunoştinţă cu versiunea finalizată în cursul săptămânilor următoare. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult