Google şi MediaTek vor livra build-uri de Android pre-testate către producătorii OEM de telefoane mobile

01.11.2017
Google şi MediaTek vor livra build-uri de Android pre-testate către producătorii OEM de telefoane mobile

Build-urile de Android cu probleme de stabilitate, performanţe inconsistente şi consum de excesiv de baterie reprezintă o parte semnificativă din experienţa folosirii unui smartphone entry-level, din rândul celor livrate de producători OEM cvasi-anonimi în afara pieţelor asiatice. Şi cum chipseturile MediaTek sunt practic sinonim conceptului de smartphone low-budget, o colaborare între compania chineză şi Google pentru rezolvarea acestor probleme nu poate fi decât benefică pentru toată lumea.

Numit GMS Express, programul va livra producătorilor de telefoane inteligente versiuni de Android care conţin ceva mai mult decât puteau obţine aceştia prin intermediul Android Open Source Project (AOSP). Mai bine adaptate pentru cerinţele consumatorilor, build-urile de Android pre-testate Google şi MediaTek au deja integrată funcţionalitatea Google Mobile Services şi sunt pregătite pentru a primi certificare Compatibility Test Suite (CTS).

Beneficiind de noul program, producătorii vor putea pregăti dispozitivele cu Android de lansare într-un timp mai scurt şi mai ieftin, fără a sacrifica experienţa în utilizare oferită consumatorilor finali.

În trecut, asistenţa oferită de MediaTek producătorilor OEM consta într-un pachet de drivere generice pentru partea de hardware şi un kit de Android obţinut prin Android Open Source Project (AOSP), cei din urmă având sarcina de a integra driverele oferite, aplica propriile optimizări şi trimite build-ul de Android rezultat pentru certificare într-un laborator autorizat de Google. Întregul proces este mare consumator de timp şi bani, adesea fiind nevoie de build-uri Android succesive pentru obţinerea certificării dorite.

Potrivit MediaTek, build-urile de Android pre-testate şi pre-certificate de companie pot scurta timpul de certificare a dispozitivelor de la peste trei luni la mai puţin de o lună. În plus, dispozitivele odată ajunse la consumatori vor beneficia de actualizări mai rapide pentru versiunea de Android instalată.

Deoarece pachetul Google Mobile Services nu este folosit pe dispozitivele vândute în China, programul GMS Express este adresat mai ales producătorilor OEM care livrează dispozitive bazate pe Android în pieţele internaţionale, cum sunt cele din Europa şi America de Nord.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult