Laptopurile Chrome OS primesc suport oficial pentru folosirea aplicaţiilor de Android

22.09.2016
Laptopurile Chrome OS primesc suport oficial pentru folosirea aplicaţiilor de Android

Anunţată în urmă cu mai multe luni, unificarea platformelor Android şi Chrome OS sub un singur ecosistem începe să prindă contur, Google anunţând extinderea accesului la magazinul de aplicaţii Google Play şi către portabilele Chrome OS.

Planul anunţat cu ocazia conferinţei Google I/O 2016 are scopul de a face laptopurile cu sistem Chrome OS o alegere mai tentantă decât până acum, accesul la o selecţie mult diversificată de aplicaţii destinate platformei Android fiind de natură să crească utilitatea laptopurilor cu sistem Chrome OS, văzute până acum ca o soluţie low cost cu funcţionalitate limitată, comparat alternativelor bazate pe Windows sau Mac OS.

Unificarea celor două ecosisteme de aplicaţii ar putea asigura şi o mai bună securitate pentru utilizatori, baza de aplicaţii dezvoltate pentru o singură platformă fiind mai uşor de întreţinut şi actualizat.

Noul Play Store este disponibil deja în ultimul build Chrome OS oferit spre actualizarea portabilelor Chromebook R11 şi Asus Chromebook Flip. Momentan, laptopurile din seria Google Pixel (2015) rămân în aşteptare, actualizarea putând sosi în preajma datei de 4 octombrie, când este programată dezvăluirea unei noi generaţii de gadgeturi dezvoltate sub brandul Google Pixel.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult