Meerkat, aplicaţia care a popularizat livestreaming-ul, se închide

03.10.2016
Meerkat, aplicaţia care a popularizat livestreaming-ul, se închide

Meerkat, aplicaţia care a pornit revoluţia livestreaming-ului de pe mobil, a fost oficial retrasă din circulaţie. Aceasta a fost lansată anul trecut şi a atras un public numeros către transmisii live pe internet, marele său avantaj fiind dependenţa de contul de Twitter. Din păcate pentru Life on Air, compania din spatele Meerkat, Facebook Live şi Periscope au venit cu o serie de capabilităţi mai avansate şi a adus funcţionalitate similară către un public mai numeros. Acum, aplicaţia a fost oficial oprită şi delistată de pe magazinele de aplicaţii.

Anunţul a fost făcut de Ben Rubin, co-fondator al Life on Air, care a confirmat vineri, 30 septembrie, faptul că Meerkat nu mai poate fi descărcat de pe AppStore pe contul său de Twitter. Acesta a declarat că utilizatorii Meerkat nu au reuşit să îşi creeze un obicei din transmisiile live, aceştia folosind doar ocazional aplicaţia. Acest lucru se dovedeşte a fi adevărat, întrucât funcţiile de livestream oferite de Facebook şi Twitter nu sunt folosite zi de zi de către utilizatori. Spre diferenţă de Meerkat, cele două reţele de socializare au la bază un alt scop, iar un produs dedicat precum Meerkat nu pare să aibă mari şanse de reuşită pe cont propriu.

Chiar şi în faţa eşecului Meerkat, Life on Air nu se închide. Compania lucrează acum la o aplicaţie numită Houseparty, care foloseşte tehnologia dezvoltată pentru vechea aplicaţie pentru a asigura videoconferinţe între prieteni. Noua aplicaţie doreşte să pună în contact grupuri de prieteni, care ar folosi în mod normal un serviciu de chat bazat pe text, care devine destul de greu de citit odată ce se depăşeşte un număr de utilizatori.

În timp ce Houseparty pare să se bucure de un succes comparabil cu cel al aplicaţiei Meerkat, nu ar fi exclus să vedem astfel de funcţionalitate integrată în aplicaţia Facebook sau Facebook Messenger, în Snapchat, sau alt serviciu similar care se bucură deja de o bază de utilizatori numeroasă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult