Microsoft aduce noul Timeline din Windows 10 şi pe dispozitivele cu sistem Android

08.05.2018
Microsoft aduce noul Timeline din Windows 10 şi pe dispozitivele cu sistem Android

Microsoft Launcher este pe cale să primească sincronizare cu Windows 10 şi noul Timeline recent dezvăluit utilizatorilor de PC.

Dezvăluirea făcută în cadrul conferinţei Microsoft Build nu include un termen pentru livrarea actualizărilor necesare, însă noua facilitate pare similară funcţiei Continuity disponibilă utilizatorilor Apple, rolul său fiind de a asista continuarea activităţilor începute pe PC şi invers.

Practic, dispozitivele configurate folosind Microsoft Launcher vor putea detalia activităţile desfăşurate în ultimele 30 de zile, noul Timeline acoperind atât folosirea PC-ului dar şi a telefonului mobil. Astfel, utilizatorii pot regăsi cu telefonul mobil documente Word editate iniţial pe PC, accesa poze recente şi revizita pagini web deschise cu oricare dintre dispozitivele sincronizate.

Desigur, cei preocupaţi mai degrabă de protejarea propriei intimităţi pot şterge în orice moment istoricul păstrat, sau dezactiva complet funcţia Timeline.

Având în vedere nevoia ca aplicaţiile să suporte în mod explicit sincronizarea activităţilor cu Windows Timeline, Microsoft Launcher va asista descoperirea aplicaţiilor compatibile în magazinul Google Play.

Printre noutăţi se mai numără şi funcţia „Your Phone” care permite sincronizarea telefoanelor Android cu PC-uri bazate pe Windows 10, facilitând vizionarea şi trimiterea de mesaje SMS din faţa PC-ului, respectiv sincronizarea colecţiilor de poze.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult