Player-ul VLC pentru dispozitive cu Android primeşte o actualizare majoră

03.10.2017
Player-ul VLC pentru dispozitive cu Android primeşte o actualizare majoră

Neglijată timp de 13 luni, aplicaţia VLC 2.0 pentru dispozitive cu Android rămăsese destul de mult în urmă în ce priveşte aspectul interfeţei şi formatele de fişiere suportate.

Sărind direct la versiunea 2.5, VLC primeşte interfaţă nouă bazată pe conceptul Material Design şi extinde compatibilitatea la noi categorii de dispozitive, cum ar platforma Android Auto şi portabilele Chromebook.

Aplicaţia suportă de acum interacţiune prin comenzi vocale, iar interfaţa mult simplificată se pretează inclusiv la folosirea cu dispozitive ce nu sunt gândite pentru control de fineţe prin interfaţa touch, cum ar fi computerul de bord al autoturismelor.

Un alt element de atracţie este funcţia de player VR pentru vizionarea clipurilor video cu vizibilitate la 360°. Deocamdată, suportul este limitat la ajustarea perspectivei de vizionare folosind alunecări pe suprafaţa touch a ecranului, suportul pentru folosirea de accesorii VR fiind deocamdată absent.

Lista noutăţilor continuă cu integrare Google Now şi Google Assistant pentru căutare vocală, introducerea modurilor de vizionare pe timp de zi şi de noapte, suport Picture-in-Picture (PIP) pentru redarea clipurilor într-o fereastră restrânsă (doar cu Android Oreo sau Nougat).

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult