Spotify Lite este aplicaţia de muzică pentru cei cu planuri de date limitate

03.07.2018
Spotify Lite este aplicaţia de muzică pentru cei cu planuri de date limitate

Întrucât smartphone-urile devin din ce în ce mai populare, în special în zone în care accesul la internet rapid nu este o posibilitate, multe companii lansează aplicaţii „Lite” pentru a asigura o experienţă de calitate, chiar şi pe conexiuni slabe. Serviciul de streaming pentru muzică Spotify este următorul care va lansa o variantă mai „uşoară” a aplicaţiei pentru mobil, aceasta fiind deja disponibilă în variantă beta pentru Android.

Spotify Lite este o aplicaţie dedicată atât celor care nu au acces la internet rapid sau stabil, cât şi telefoanelor cu specificaţii modeste, precum cele din seria „Android Go”. Aceasta ocupă doar 15 MB în memoria telefonului, fiind mai uşor de descărcat pe o conexiune mobilă cu viteză limitată. De asemenea, aceasta vine cu o interfaţă simplificată, însă şi cu acces restricţionat la câteva dintre funcţiile care au consacrat serviciul de streaming pentru muzică.

Pe lângă Spotify Connect, funcţia care poate folosi o conexiune Wi-Fi pentru a controla redarea de muzică pe toate dispozitivele conectate la contul de Spotify de pe oricare altul, din Spotify Lite lipsesc şi posturile de radio personalizate, posibilitatea de a descărca muzica pentru ascultare offline şi posibilitatea de a asculta muzica într-o anumită ordine. Practic, această aplicaţie este dedicată în special utilizatorilor de conturi „Free”, întrucât nici cu un cont „Premium” nu poti accesa aceste capabilităţi.

Ce oferă însă aplicaţia este un mai bun control al datelor consumate. Există un indicator care contorizează traficul de date consumat de Spotify Lite şi există posibilitatea de a impune o limită de download dintr-o listă: 250, 500 sau 750 MB sau 1, 2 sau 3 GB.

Momentan aplicaţia este disponibilă doar în Google Play Store şi doar în anumite regiuni. Cei care nu au răbdare o pot instala mai repede descărcând apk-ul din diferite surse, însă există posibilitatea ca Spotify Lite să nu fie compatibilă cu anumite dispozitive.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult