Ţara în care au fost descărcate cele mai multe aplicaţii de Android în 2016

18.01.2017
Ţara în care au fost descărcate cele mai multe aplicaţii de Android în 2016

India ocupă primul loc în topul ţărilor în care s-au descărcat cele mai multe aplicaţii pentru Android – peste 6 miliarde – în 2016. Pe locurile doi şi trei s-au situat SUA şi Brazilia, potrivit firmei de cercetare App Annie. Cea mai populară aplicaţie în statul din Asia este WhatsApp.

 

India este a doua cea mai mare piaţă din lume pentru smartphone-uri, după China. Trebuie precizat faptul că magazinul virtual de aplicaţii Google Play nu este disponibil în China, din cauza cenzurii de stat. Acolo oamenii descarcă aplicaţii din magazinele virtuale ale producătorilor de telefoane sau ale unor giganţi precum Baidu sau Tencent.

Indienii s-au situat pe prima poziţie anul trecut şi în topul timpului petrecut în aplicaţiile pentru Android.

 

 

Mai mult de 260 de milioane de persoane din statul asiatic deţin un smartphone, potrivit firmei de cercetare Counterpoint, iar Android are o cotă de piaţă de 94%.

 

Per total au fost descărcate în 2016 din cele mai mari două magazine virtuale din lume, Google Play Store şi Apple App Store, peste 90 de miliarde de daplicaţii, potrivit App Annie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult