Tastatura Gboard pentru Android primeşte suport pentru traduceri în timp real, emoji-uri şi GIF-uri animate

10.03.2017
Tastatura Gboard pentru Android primeşte suport pentru traduceri în timp real, emoji-uri şi GIF-uri animate

Disponibilă ca şi aplicaţie separată, tastatura Gboard este o bună alternativă pentru tastatura implicită oferită pe dispozitivele cu sistem Android, cât şi multe dintre aplicaţiile similare oferite de terţi.

Ieşită din stadiul beta, noua versiune Gboard permite traducerea cuvintelor şi frazelor pe măsură ce scriem, utilizatorii putând compune mesaje şi conversa în timp real cu persoane de altă naţionalitate, folosind limba nativă. Astfel, nu mai este nevoie să apelăm la aplicaţii ajutătoare cum este Google Translate, transferând apoi textul în aplicaţia de mesagerie preferată.

În plus, de acum putem insera emoji-uri şi GIF-uri animate în firul mesajelor fără să comutăm într-o listă dedicată pentru selectarea acestui tip de conţinut (doar cu aplicaţiile compatibile). Lucrând şi la partea de design, Google a inclus pentru tastatura Gboard şi o selecţie extinsă cu imagini de fundal.

Prezentă în magazinul Google Play, noua versiune Gboard va fi actualizată automat pe dispozitivele care o folosesc, în cursul zilelor următoare.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult